Mortiergranaat ontploft in gezicht, man is oog kwijt

Bij een incident met vuurwerk in ’s-Hertogenbosch zijn maandagavond rond 23.00 uur twee mannen zeer ernstig gewond geraakt. Het tweetal (beiden 32 jaar oud, uit Berlicum en ’s-Hertogenbosch) was op een pleintje aan de Zesde Haren bezig met het afsteken van zeer zwaar illegaal vuurwerk.

Bij het afsteken van een mortiergranaat ging het mis. Deze ontplofte in het gezicht van de twee mannen. Daarop hebben zij met hevig bebloed gelaat uiteindelijk een woning in de omgeving weten te bereiken en aangebeld. De hevig geschrokken bewoners hebben vervolgens 112 gealarmeerd.

Oog kwijt
Er kwam een traumahelikopter ter plaatse en twee ambulances. Beide mannen zijn ter plaatse behandeld en uiteindelijk afgevoerd naar het oogziekenhuis in Rotterdam. Daar worden ze vandaag verder geopereerd aan zeer ernstige verwondingen aan het gelaat. Eén van de mannen moet helaas een oog missen. De buurtbewoners die de beide mannen in eerste instantie opvingen is slachtofferhulp aangeboden.

Onderzoek
Door de politie is direct na het incident een onderzoek gestart in de woning van de man uit ’s-Hertogenbosch. Daar werden nog diverse cobra’s en mortiergranaten aangetroffen. Deze zijn inmiddels vernietigd. Ook de woning van de man uit Berlicum is vrijdagmorgen doorzocht. Hier werden nog twee stuks zwaar vuurwerk gevonden en deze worden ook vernietigd.