Riiber éindelijk verslagen op noordse combinatie, maar slaat gelijk terug

Jarl Magnus Riiber is in de World Cup op de noordse combinatie eindelijk verslagen. De 22-jarige Noor won de eerste vijf wedstrijden van de winter, grotendeels met overmacht, maar in het Oostenrijkse Ramsau werd hij in het weekeinde geklopt.

Riiber begon in de eerste van twee wedstrijden als tweede aan de tien kilometer langlaufen, nadat landgenoot Espen Bjørnstad 32 seconden voorsprong bij elkaar had gesprongen. Thuisfavoriet Franz-Josef Rehrl vertrok als derde, maar voor eigen publiek ging hij onderuit en hij eindigde slechts als negentiende.

Riiber werd samen met Bjørnstad bijgehaald door een voornamelijk Duitse groep, aangevoerd door Vinzenz Geiger en Fabian Riessle. Ook Eric Frenzel zat er nog bij, nadat de meervoudig World Cup-kampioen maar liefst 1:32 minuten gedicht had en van de 25e plek naar voren kwam. In de eindsprint legde Geiger Riiber er vervolgens op en de eerste niet-Riiber-zege van de winter was een feit. Riessle eindigde als derde, voor de indrukwekkende Frenzel.

Geiger slaat toe (Bron: YouTube)

Een dag later mocht Jens Luraas Oftebro als eerste vertrekken en de jonge Noor kreeg gezelschap van Riiber, die zes tellen later vertrok. Een door de snelle Fin Ilkka Herola aangevoerde groep kwam angstvallig dichterbij en raapte iedereen op....behalve Riiber, die zo gelijk wraak nam met de winst. Jørgen Gråbak sprintte naar de tweede plek, Geiger hield Herola met één tiende van een seconde van het podium af.