Skiër Kristoffersen wint reuzenslalom Alta Badia

Alpineskiër Henrik Kristoffersen heeft in het Italiaanse Alta Badia de reuzenslalom op zijn naam geschreven. De Noor was de beste in een spannende wedstrijd op de befaamde Gran Risa-piste.

De leiding na de eerste run was in handen van de Noor Leif Kristian Nestvold-Haugen, die met zijn 32 jaar nog altijd geen enkele World Cup-zege op zijn lijst had staan. De tien jaar jongere Zwitser Marco Odermatt volgde op slechts 0,07 seconden, de Fransman Alexis Pinturault nam op 0,20 tellen plek drie in beslag, vlak voor de Oostenrijker Marco Schwarz (+0,22), de laat gestartte Noorse snelheidsspecialist Aleksander Aamodt Kilde (+0,23) en diens landgenoot Henrik Kristoffersen (+0,26).

In de tweede run was het vooral Cyprien Sarrazin die indruk maakte. De Fransman stond op de 22e stek en mocht dus vrij vroeg naar beneden, waarna hij de een na de ander niet aan zijn tijd zag komen. Uiteindelijk lukte dat slechts één man: Kristoffersen dook 0,31 seconden onder Sarrazin's tijd door. Het was de tweede podiumplek voor de Fransman in slechts achttien World Cup, nadat hij in hetzelfde Alta Badia eind 2016 de parallelreuzenslalom won.

Op 0,39 seconden ging de derde plek naar de Sloveen Zan Kranjec, die na één run nog zevende stond, terwijl Nestvold-Haugen terugviel naar de elfde plek.