PDC WK: Van Gerwen stoot door; Huybrechts te sterk voor Noppert

Michael van Gerwen staat in de achtste finales van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Voor Danny Noppert bleek de derde ronde het eindstation. 

Waarschijnlijk de snelste partij op dit WK. En ook op hoog niveau. Doordat Rapid Ricky direct meekon in het niveau van de Vlijmenaar, werd het een zeer interessant en boeiend gevecht tussen de nummers 1 en 32 van de wereld. In de eerste set ging alles met de darts mee, waardoor Van Gerwen op 1-0 kwam.

Van Gerwen denderde in de tweede set door. Hij brak Evans één keer en dat bleek genoeg voor de set: 2-0. Na de tweede pauze daalde het niveau van Van Gerwen iets, maar nog altijd was het ruim voldoende: 3-1 in legs. Van Gerwen geloofte het wel, waardoor zijn niveau wat zakte, maar dat viel ook van Evans te zeggen. Met twee 118-finishes op rij trok Van Gerwen de partij naar zich toe. De titelverdediger speelt, na de Kerst, in de achtste finales tegen Stephen Bunting.

Noppert is er niet in geslaagd de laatste zestien te bereiken op het WK. De als 31ste geplaatste Nederlander verspeelde tegen Kim Huybrechts een 2-1-voorsprong in sets en ging uiteindelijk met 2-4 onderuit. Huybrechts was in de tweede ronde verantwoordelijk voor de verrassende uitschakeling van de als tweede geplaatste Rob Cross. Noppert begon goed tegen de Belg en kwam twee keer aan de leiding door de eerste en derde set te winnen. Huybrechts kwam echter beide keren weer terug.

In de vijfde set nam de Belg het initiatief over van Noppert, waarop hij mocht beginnen in de zesde set. Daarin maakte Huybrechts geen fouten en pakte de set overtuigend met 3-0 in legs. Op zijn eerste pijl voor de zege (na een spectaculaire finish van 150) was het raak.