FOK! Wat een weer: kutweer, alweer

Vandaag is het wisselend bewolkt en kunnen er lokaal lichte buien voorkomen. De middagtemperatuur wordt ongeveer 8°C. De westelijke wind is meest matig, langs de kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft. In de avond draait de wind naar het zuidwesten.

In de nacht naar dinsdag zijn er wolkenvelden en lokaal valt lichte regen. De bewolking neemt van het zuidwesten uit toe en aan het einde van de nacht gaat het in het zuidwesten regenen. De minimumtemperatuur ligt rond 6°C. De zuid tot zuidwestelijke wind is matig, boven de Wadden aanvankelijk vrij krachtig, 5 Bft.

Dinsdag overdag is het bewolkt en van het zuidwesten uit zijn er perioden met regen. In de loop van de middag wordt het van het westen uit droger en komen er opklaringen voor. In het zuiden kan het echter tot in de avond regenen. De maximumtemperaturen komen uit rond 7°C in het noorden tot rond 10°C plaatselijk in het zuiden. In het noorden is de wind aanvankelijk zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen, in de loop van de dag wordt daar de wind westelijk en zwak tot matig, aan de kust mogelijk vrij krachtig. In het zuiden draait de wind naar het westen en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig en tijdelijk mogelijk hard, 7 Bft. In de middag neemt de westenwind af naar zwak tot matig, aan de kust naar vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

De polder bij Eemnes bij zonsopkomst (Foto: Klapmongeaul)
De polder bij Eemnes bij zonsopkomst (Foto: Klapmongeaul)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.