Zes vrouwen opgepakt voor zakkenrollen, gelinkt aan zeker tien zaken

De politie heeft in Amsterdam zes zakkenrollers opgepakt die deel uitmaakten van een bende van ongeveer 25 jonge vrouwen. De groep was ook actief in Frankrijk en België.

De aanhoudingen gebeurden al eind november, maar komen nu pas naar buiten. De Nederlandse politie werkte hiervoor samen met de politie uit België en Frankrijk. Eén van de opgepakte vrouwen heeft nog een celstraf van negen jaar openstaan in België.

Invallen
Nadat de zes werden aangehouden, vielen politie-eenheden twee dagen geleden meerdere woningen binnen in Frankrijk en België. Daar werden nog eens negen verdachten opgepakt. Ook werden meerdere auto's en huizen in beslag genomen met een totale waarde van twee miljoen euro.

Vermoedelijk heeft de bende voor minstens 500.000 euro gestolen, voornamelijk door zakken te rollen en pincodes af te kijken van ouderen. In Amsterdam worden de vrouwen gelinkt aan minstens tien zaken.

Camerabeelden
Na de aanhouding van de vrouwen in Amsterdam kwamen nog verschillende aangiftes binnen. De politie denkt na het bestuderen van camerabeelden dat de vrouwen al geruime tijd in de stad actief waren.