Rico vs Badr: drie ronden was genoeg, Badr in tranen

De kickbokswedstrijd waar heel het land al tijden naar uitgekeken had. Rico Verhoeven tegen uitdager Badr Hari. De overwinning na het eerste gevecht ging naar Verhoeven, mede door een blessure van Hari. Een uitverkocht GelreDome zat klaar voor het kickboksgevecht van het jaar.

Rico Verhoeven vs Badr Hari
Beide vechters betraden de ring voor een uitzinnig publiek. Dertigduizend man zaten met hun mobieltjes klaar om hun favoriet aan te moedigen. Vijf ronden van drie minuten maximaal. Badr wil vast een snelle knockout, maar van Rico mag de partij best vijf ronden duren.

Verhoeven begon lekker met een agressieve aanpak, Badr bleef afwachten, net als bij zijn eerste gevecht tegen Verhoeven. Een rechterhoek raakte Verhoeven keihard op de kin en de scheids telde tot acht om hem rust te geven. Badr bleef geduldig en bleef aftasten. Verhoeven kon zo rustig terugkomen van een bijna knock out.

Verhoeven was in de tweede ronde direct terug! Bijna wankelde Badr in de eerste tien seconden van de tweede ronde, maar Badr wist stand te houden. De kampioen kwam steeds door met de jab en low kicks op de benen van Badr die daar duidelijk last van kreeg. De Marokkaan bleef doseren met zijn keiharde rechtse die constant op de verdediging van Verhoeven landde. Tot één keer, die Verhoeven wéér deed duizelen.

Vroeg in de derde werd Verhoeven weer neergeslagen, harder dan in ronde één en Badr rook bloed. Badr probeerde een keiharde trap op het hoofd van Verhoeven en raakte geblesseerd. Tot grote woede van Badr die keihard schold terwijl artsen en zijn team voor hem zorgden.

Tranen namen het later over, bij de in pijn zijnde uitdager, die leek te lijden aan een gebroken linkerscheenbeen. Een teleurstellend einde van een mooi gevecht, die uiteindelijk in een overwinning voor Verhoeven eindigde, op technisch knockout.

Rico vs Badr. (PRO SHOTS/Michael Bulder)
Rico vs Badr. (PRO SHOTS/Michael Bulder)

Luis Tavares vs Stéphane Susperregui
Dit gevecht in de lichtzwaargewichtklasse betekende alweer het zeventigste gevecht voor de Rotterdammer Tavares, de nummer twee op de ranglijst in deze gewichtsklasse. Susperregui is geen doetje, nummer vijf op de ranglijst, en is een waar KO-specialist: meer dan de helft van zijn partijen werden gewonnen via KO.

De Fransman begon direct met zijn onorthodoxe stijl. Springend en hupsend bleef hij zijn afstand zoeken en kwam af en toe goed door. Een keiharde rechterhoek op de lever van Susperregui bracht daar verandering in. Acht tellen later kon de Fransman pas weer opstaan en leek de rest van de ronde enigszins van slag te zijn.

Het begin van de tweede ronde was voor Susperregui die direct weer met zijn upper cut gevaarlijk doorkwam. Stoot voor stoot kwam hij weer terug in het gevecht. Tavares wist zich echter prima staande te houden. Alhoewel beide heren geen stempel op de ronde konden drukken, vonden alle juryleden dat de Nederlander de ronde gewonnen had.

Een onmogelijke taak in de derde ronde voor de Fransman dus. Alleen een KO kon hem de overwinning geven, maar niets leek erop dat dat zou gebeuren. Tavares kwam af en toe nog goed door, maar Susperregui leek geen kracht meer in zijn stoten te kunnen zetten. Een rake trap op het hoofd van Tavares was niet hard genoeg en ook de derde partij van Colission 2 eindigde in een unaniem jurybesluit.

Mohammed Jaraya vs Massaro Glunder
Jaraya had een zware kluif aan de protegé van Mike Passenier, de Molukker Glunder. Tweemaal eerder verloor Jaraya van een pupil van Mike's Gym en dat zou hem geen derde keer gebeuren.

De kickbokser die het straatvechten in de ring introduceerde begon de eerste ronde met het bewerken van Glunder's linkerbeen. Harde trappen aan de binnen- en buitenkant sloopten het been van de Molukker. De zoon van MMA-legende Rodney Glunder verloor deze ronde dan ook.

De tweede ronde begon zwaar voor Jaraya, die direct al een keiharde knie op het hoofd moest verwerken. De knieën van Glunder werden afgewisseld met zware klappen van Jaraya, die inmiddels een beschadigd gezicht had door het incasseren van de vele rake knieën. De laatste seconden wist The Destroyer nog een mooie Supermanpunch eruit te gooien die Glunder verraste.

Glunder had in de derde ronde een knock down of knock out nodig om te winnen, maar Jaraya bleef geconcentreerd vechten. De conditioneel sterke Marokkaan wist het technisch werk van Glunder te weerstaan. In de laatstse tien seconden bracht Glunder Jaraya met een prima knie op het hoofd nog in problemen, maar de bel kwam snel. Jaraya kreeg alle juryleden achter zich.

Zakaria Zouggary vs Asa Ten Pow
De 25-jarige Zouggary begon fel aan zijn gevecht met de nog ongeslagen Amerikaan Ten Pow. De eerste ronde was Zouggary dominant en kwam snel in zijn favoriete vechttempo. 'Spinning Shit' en keiharde combinaties wisselden zich in hoog tempo af.

In de tweede ronde begon de Rotterdammer weer furieus, maar naarmate de minuten wegtikten, kwam Ten Pow sterk terug. Toch bleef Zouggary de dans leiden, waardoor hij aan het einde van de tweede ronde Ten Pow bijna naar het canvas sloeg.

De derde ronde ging gelijk op, terwijl beide vechters last kregen van vermoeidheid na twee intense rondes. Het publiek wist Zouggary op te peppen en weer bracht hij met zijn snelle en keiharde combinaties Ten Pow in de problemen. Alle juryleden waren het erover eens dat Ten Pow tegen zijn eerste kickboksverlies in zijn carrière opgelopen was.

Meepraten over Badr vs Rico, of over kickboksen in het algemeen? Bezoek dan nu het FOK! kickboksforum!

Volledige uitslag Glory Colission 2: Badr vs Rico:
Rico Verhoeven verslaat Badr Hari via TKO (ronde 3)
Luis Tavares verslaat Stéphane Susperregui na jurybesluit (30-26, 30-26, 29-27 x3)
Mohammed Jaraya verslaat Massaro Glunder na jurybesluit (29-28, 30-27 x4)
Zakaria Zouggary verslaat Asa Ten Pow na jurybesluit (30-27 x5)
Alex Pereira verslaat Ertugrul Bayrak na KO (linkerhoek, ronde 1)
Serhii Adamchuk verslaat Aleksei Ulianov na jurybesluit (29-28 x3, 27-30 x2)
Ariel Machado verslaat Michael Duut na jurybesluit (29-26, 30-25 x4)
Itay Gershon verslaat Zhaoyang Li na jurybesluit (28-28, 30-26 x4)
Antonio Plazibat verslaat Jahfarr Wilnis na jurybesluit (28-29, 29-28 x4)
Donovan Wisse verslaat César Almeida na jurybesluit (28-28, 29-27, 30-26 x3)
Nordine Mahieddine verslaat Cihad Kepenek na jurybesluit na extra ronde (10-9 x3, 9-10 x2)
Ulrik Bokeme verslaat Kevin van Heeckeren na jurybesluit (29-28, 30-27 x2)
Rebekah Irwin verslaat Yi Xu na jurybesluit (29-28 x4, 28-29)