'Jezus was een homo en Maria een hoer'

Netflix biedt dit jaar 'De eerste verleiding van Christus' aan als kerstspecial. De omschrijving luidt: "Jezus wordt 30 en brengt een onverwachte gast mee om kennis te maken met zijn familie. Deze kerstspecial is zo fout, die moet wel van de Porta dos Fundos-comedians zijn."

In deze special word Jezus als homoseksueel met gevoelens voor de duivel weggezet, zijn moeder Maria als 'overspelige vrouw' (aka hoer) en zijn discipelen als ordinaire alcoholisten. Uiteraard kan dit totaal niet door de beugel en dus meent CitizenGo, dat onlangs een blasfemische winactie van supermarkt Dirk van de Broek annuleeerde na een petitie van CitizenGo, dat ze ook nu weer in actie moeten komen om deze 'afschuwelijke godslastering' een halt toe te roepen. 

CitizenGo: "Ieder jaar produceert de Braziliaanse “comedy”-groep “Porta dos Fundos” (letterlijk vertaald ‘Achterdeur’) een “Kerstspecial” waarin Christus, christenen en het christendom belachelijk worden gemaakt. Ze noemen de special dit jaar “De eerste verzoeking van Christus”.

Hun shows hebben een sterk godslasterlijk karakter en gebruiken altijd de “vrijheid van meningsuiting” en de term “culturele productie” als excuus om het christelijk geloof belachelijk te maken en christenen en iedereen murw te slaan met hun expliciete godslastering (gek genoeg richten ze hun pijlen nooit op het boeddhisme of de islam). De groep publiceert haar video’s normaliter op YouTube, maar dit jaar wordt hun “kerstspecial”, waarin Jezus Christus als homoseksueel wordt afgebeeld die zelfs gevoelens heeft voor de duivel, door Netflix uitgezonden, met ondertitels in het Duits, Frans, Engels en Italiaans.

Ook de maagd Maria wordt op een vreselijke manier door het slijk gehaald (zo erg dat ik het niet eens durf te benoemen) en de discipelen worden neergezet als alcoholisten. Zelfs God de Vader wordt op een vreselijke manier gelasterd. Dit is compleet onaanvaardbaar. Niemand heeft het recht om op zo’n manier tekeer te gaan onder het mom van een “artistiek project”. De gevolgen zijn duidelijk: het grote publiek wordt gaandeweg ongevoelig gemaakt voor de belastering van God, geloof en gelovigen."

De petitie is gericht aan Netflix-directeur Reed Hastings, Chief Content Officer Ted Sarandos en hoofd van de klantenservice Jeff Hensien, om hen op te roepen deze vreselijke vertoning te stoppen.