Skir Kriechmayr wint door mist geteisterde super-G

Alpineskiër Vincent Kriechmayr heeft in het Italiaanse Val Gardena/Gröden de super-G op de befaamde Saslong-piste gewonnen. Dat duurde even: door de mist werd de wedstrijd meerdere malen voor lange tijd stilgelegd.

Mauro Caviezel ging als derde naar beneden en had de snelste tijd toen de wedstrijd voor het eerst werd gepauzeerd. Na een lange onderbreking mochten we door en Kriechmayr dook 0,35 seconden onder Caviezel's tijd door. Kjetil Jansrud bleef op 0,05 seconden steken, Thomas Dressen schoof op 0,22 seconden aan.

Na twintig skiërs werd de boel weer stilgelegd en dit keer duurde het wel érg lang. Pas na meer dan een uur mocht er weer geskied worden, maar niemand kwam nog aan de tijd van de podiumkandidaten. Een volgende onderbreking kwam na 48 skiërs en dit keer werd de wedstrijd gestaakt, waardoor de rest niet meer in actie kwam.

De Nederlander Maarten Meiners, die deze week in de North American Cup nog knap een reuzenslalom won, zou als 55e naar beneden gaan, maar dat ging dus niet door. Dat ging het sowieso al niet: Meiners was wegens zijn wedstrijd in Canada niet in Italië, maar de afmelding was niet op tijd doorgekomen.