Jumbo-Visma met Dumoulin, Roglic en Kruijswijk naar Tour de France

Jumbo-Visma heeft vrijdag de ploeg voor het komende wielerseizoen gepresenteerd. De Nederlandse wielerploeg zet vol in op het winnen van de Tour de France. Tom Dumoulin, Primo¸ Roglič en Steven Kruijswijk zullen deelnemen aan de Ronde van Frankrijk 2020.

Op de ploegenpresentatie van Jumbo-Visma werd bekend dat de klassementsrenners aan de start van de Tour de France zullen komen. Eerst was het de beurt aan Roglič dat hij voor de Tour de France en even later werd ook bekend dat Dumoulin en Kruijswijk aan de start zullen verschijnen in de Ronde van Frankrijk.

Dumoulin: "We staan met 3 kopmannen aan de start van de tour. Met alledrie de mogelijkheid om er vol voor te gaan. Daar hebben we heel goede afspraken over gemaakt. Uiteindelijk gaat het ook op zijn plek vallen omdat een zich de beste voelt. Hopelijk kunnen we dan in onze handen wrijven."

Hij denkt niet dat het voor problemen gaat zorgen. "Niet als we duidelijk tegen elkaar zijn. We hebben allemaal onze ambitie en onze droom, maar krijgen ook allemaal mogelijkheid onze droom na te streven. Dan denk ik dat we ook eerlijk moeten zijn als blijkt dat een van ons duidelijk sterker is."

De drie kopmannen zullen worden ondersteund door klimmers Laurens De Plus, Sepp Kuss en Robert Gesink. Voor het vlakkere wegen gaan Wout van Aert en Tony Martin.

Voor sprinter Dylan Groenewegen is er geen plaats in de Tourploeg, waar hij de afgelopen drie jaar minstens een rit won in de Tour de France. Nu kiest de topsprinter van de ploeg voor de Ronde van Italië en de Ronde van Spanje. In Italië zal Groenewegen beschikken over zijn sprinttrein.

Nieuwkomer Dumoulin zal in februari zijn eerste wedstrijd voor Jumbo-Visma rijden. De 29-jarige Maastrichtenaar zal beginnen in de Ronde van Valencia en zal daarna Tirreno-Adriatico en Milan San Remo rijden. Vervolgens gaat zijn vizier op de Ardennenklassiekers met als voorbereiding de Ronde van het Baskenland om daarna sinds jaren terug te keren in de Amstel Gold Race. Ook de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik staan op het programma voor de renner, die afgelopen seizoen veel miste vanwege een knieblessure.

Ook Roglič, de nummer één van de wereld, zal zijn opwachting maken in de Ardennenklassiekers. Zijn voorbereiding op die wedstrijden verloopt via Parijs-Nice en de Ronde van het Baskenland. De Sloveen doet niet mee met de Amstel Gold Race.