Man gooit volle drankfles naar agent

De politie hield donderdagavond 19 december een 49-jarige man uit Tilburg aan, nadat hij in een winkel aan de Jan Heijnsstraat in Tilburg rond 21.15 uur twee agenten bedreigde. Even later gooide hij een volle drankfles richting één van de agenten. Ook tijdens zijn aanhouding verzette hij zich. De agenten deden aangifte.

De agenten werden door de beveiliging naar de desbetreffende winkel gehaald, omdat er een man met een mes rond zou lopen. Bij het zien van de politie, pakte de desbetreffende man een volle drankfles en hield deze boven zijn hoofd. Meerdere malen dreigde de man richting de agenten te gooien. Ondanks er pepperspray werd ingezet, had dit niet voldoende effect. De man liep naar de uitgang van de winkel en bleef agressief.

Op een gegeven moment gooide hij de volle fles met drank richting een van de agenten. De agent wist de fles te ontwijken, waardoor hij geen letsel opliep. De man rende naar buiten richting de parkeerplaats. Hier werd hij aangehouden met gebruik van de wapenstok. Bij de aanhouding bleef de man zich verzetten. De agenten deden beiden aangifte tegen de verdachte. Hij zit vast voor verder onderzoek. Op de grond werd een mes aangetroffen en is hierop in beslag genomen.