Darter Van der Voort geveld door oor en knie en rug en neus en hitte en knie

Voor darter Vincent van der Voort is het wereldkampioenschap voorbij. The Dutch Destroyer sneuvelde in de tweede ronde tegen Dave Chisnall, terwijl hij geplaagd werd door zijn rug, zijn knie, zijn andere knie, zijn hoofd, een verkoudheid, een grote lading snot en - zo hoorden we na afloop - de hitte én zijn oor.

Al in de eerste set stond Van der Voort weer hevig te zuchten en te steunen en die set ging dan ook naar Chisnall, net als de tweede. De Nederlander begon set drie zowaar met een twaalfdarter en pakte de set zelfs, maar daarna was het weer klaar: Chisnall opende set vier met een 124-finish en gooide het vervolgens keurig uit.

Voor Ron Meulenkamp is het WK ook afgelopen. Tegen Chris Dobey had hij meer dan genoeg kansen, maar hij weigerde simpelweg om ze af te maken. Hij begon nog goed met een twaalfdarter, maar verloor de set, net als de tweede. Meulenkamp won de set daarna dan weer en pakte op sterke wijze ook de vierde set.

Met een elfdarter wierp de Nederlander zich zelfs naar een 2-0 voorsprong in de beslissende set en op 2-1 begon hij met twee keer 180...maar verloor hij de leg alsnog. Hij liet vervolgens kans na kans na kans liggen om erin te blijven, waarna het voor Dobey genoeg was geweest: de Engelsman maakte het met 4-2 af.

Dave Chisnall - Vincent van der Voort (Bron: PDC)
Dave Chisnall - Vincent van der Voort (Bron: PDC)