Collision 2: kickbokser Jaraya gaat slopen

De gepassioneerde kickbokser Mohammed Jaraya staat zaterdag 21 december in het GelreDome tegen Massaro Glunder in de ring. Kickboksorganisatie Glory heeft een heerlijke 'fight card' klaarstaan voor de zaterdagavond. Natuurlijk met de uitsmijter: het titelgevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari, maar er staan nog meer lekkere partijen op het menu.

Jaraya vs Glunder is er zo eentje. Vooral Jaraya is een heerlijk technische vechter, die met zijn razendsnelle combinaties van stoten en trappen de tegenstander vaak doet duizelen. Verwacht geen saai puntentikspelletje als deze 23-jarige kickbokser uit Den Bosch zijn handschoenen aantrekt. Jaraya staat er om zijn tegenstander naar het canvas te sturen.


'Marokkaanse strijder' Jaraya (Bron: YouTube)

De laatste twee partijen van Jaraya eindigden beide in een deceptie. Een rake klap van tegenstander Stoyan Koprivlenski opende een lelijke scheur boven het oog, waardoor de ringarts adviseerde om de partij te stoppen. Jaraya, die op punten voor stond, verloor hierdoor via een frustrerende technisch knockout. Een gevecht eerder verloor Jaraya van voormalig Glory-kampioen Murthel Groenhart, een partij op een voor Jaraya ongewoon hoog gewicht.

Geen best 'fight record' dus voor The Destroyer, die uiteraard gebrand is op eerherstel na twee opeenvolgende verliespartijen. "De eerste keer verloor ik terecht van Murthel. De tweede keer was de winst al voor mij, dus het was een gelukstreffer", zo legt Jaraya uit voor de camera's van VeronicaTV.

De frustraties over het laatste verlies lijken wegge-ebt. "Je moet het accepteren, er is nu niets meer aan te doen. Naar de sportschool en hard werken. De volgende weer winnen, dan zijn de mensen alles weer vergeten."

Over tegenstander Glunder is Jaraya hard. "Ik kende hem natuurlijk wel van tevoren, maar ik ben niet echt gecharmeerd van zijn stijl. Het is mijn taak dat hij er spijt van krijgt dat ie met mij in de ring staat."

Jaraya is groot bewonderaar van Badr Hari en vocht zijn debuut voor Glory in Ahoy, toen Hari ook op het programma stond. "Als je met Badr op één kaart staat, dat gevoel is gewoon bizar. Dan is het anders dan alle andere wedstrijden."

Zenuwachtig is hij niet, al staan er dertigduizend toeschouwers op de banken. "Ik denk dat het grote podium voor mij gemaakt is. Ik hou ervan. Het geeft me de kick om gas te geven."

Meepraten over Glory of kickboksen in het algemeen? Bezoek hier het FOK! kickboksforum!

Fight card Collision 2: Badr vs Rico
Rico Verhoeven vs. Badr Hari
Luis Tavares vs. Stéphane Susperregui
Mohammed Jaraya vs. Massaro Glunder
Zakaria Zouggary vs. Ten Pow

Glory 74:
Alex Pereira vs. Ertugrul Bayrak
Serhii Adamchuk vs Aleksei Ulianov
Michael Duut vs. Ariel Machado
Itay Gershon vs. Li Sanjin

Superfight Series:
Jahfarr Wilnis vs. Antonio Plazibat
Donovan Wisse vs. Cesar Almeida
Cihad Kepenek vs. Nordine Mahieddine
Kevin van Heeckeren vs. Ulric Bokeme
Yi Xu vs. Rebekah Irwin