FOK! Wat een weer: ditjes en datjes

Goeiedag!  

Vandaag even tijd voor ditjes en datjes. Als eerste even een terugblik op het weer van gisteren. Wat we eerder deze week al zagen, zagen we ook toen weer. Een golvend front ten westen van ons land. En dat was nog vrij actief ook. In de middag ging het daar regenen en de regen reikte tot aan het midden van het land. Er ontstond zowaar een actief lijntje dat nu van zuid naar noord probeert het oosten te bereiken. Er viel toch wel een paar millimeter uit. In het oosten en noorden heeft de zon nog geschenen.

Dan tijd voor een datje.

Ik moet het niet doen. In dit jaargetijde mij op weerfora begeven. De ergernis druipt er iedere keer weer vanaf. Allemaal foto's uit Lapland etc. Die winterautisten kunnen het nergens anders over hebben. En dan nog die zogezegde JOKI-index. Diegene die dat bedacht heeft is al jarenlang verdwenen van dat forum, maar de hardnekkige winterfejtisten zweren erbij. Ik erger me er mateloos aan. Het overheerst echt alles. Voor een objectieve mening is er geen ruimte meer, je wordt dan meteen afgeblaft. Dan valt mijn regenliefhebberij echt nog wel mee!

Vandaag moet dan het front wel doorkomen en activeert daarbij ook. Het gaat enige tijd flink regenen. De wind is eerst nog zuidoost, maar draait later naar een zuidwestelijke richting. In de loop van de dag kan het wat opklaren, maar later op de avond komt er een trog op visite. Dat betekent dat de buienkans toeneemt en mogelijk komt daarbij ook onweer voor. Het is uitermate zacht met maxima van 12 of 13 graden.

De wisselvalligheid blijft daarna nog even in stand.

Fijne dag!  

Meer weer op FOK!

Onweer in Rotterdam
Onweer in Rotterdam. Foto is uit oktober.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.