Skiester Brignone houdt Holtmann nét van stunt af, Shiffrin faalt

Alpineskiester Federica Brignone heeft in het Franse Courchevel de derde reuzenslalom van het World Cup-seizoen gewonnen. De Italiaanse moest er flink voor knokken, want de uiterst verrassende Noorse Mina Fürst Holtmann stond na één run nog bovenaan.

Holtmann had in de afgelopen twaalf maanden al vier top-10-plekken gepakt in de World Cup, met de vierde plek in Sölden in oktober als beste resultaat. Dit keer stond ze na één run bovenaan, met drie dames die in haar nek stonden te hijgen: Marta Bassino (+0,10) en Brignone (+0,13) uit Italië en de Slowaakse Petra Vlhova op 0,16 seconden. De top-11 zat binnen een seconde, maar de vaak zo dominante Mikaela Shiffrin zat er niet bij: de Amerikaanse kwam niet verder dan plek negentien.

In run twee steeg Shiffrin twee plekken, maar best was het niet: kijkend naar alle races die ze wél gewoon finishte, was het haar slechtste resultaat op een technische discipline sinds een 24e plek in Zweden in maart 2014. Wendy Holdener passeerde ondertussen Vlhova, waarna Brignone met 0,44 seconden de leiding nam.

Bassino viel terug naar plek zeven, Holtmann leek het te doen...maar eindigde op 0,04 tellen van winnares Brignone, wel genoeg om dolgelukkig te zijn met haar eerste podium. Holdener had al 33 podiumplekken op vooral de slalom, en nog wat parallelwedstrijden en alpinecombinaties, maar heeft nu ook haar eerste te pakken op de reuzenslalom.