Darter De Zwaan met pijn en moeite langs Barney-killer Young

Darter Jeffrey de Zwaan heeft zich met grote moeite geplaatst voor de laatste 32 op het wereldkampioenschap darts van de PDC. In het Londense Alexandra Palace rekende de Nederlander af met de Amerikaan Darin Young, die eerder de carrière van Raymond van Barneveld tot een abrupt einde bracht.

Het begin was af en toe best aardig: De Zwaan gooide de tweede leg al in elf darts uit, maar verloor de set wel. Met drie keurige legs herstelde hij zich, maar Young won de derde set, die pas in de slotfase een wat beter niveau kende. De Amerikaan kwam in set vier op 2-0, maar met Young op tops gooide De Zwaan 10 via dubbel-1 met zijn laatste pijl uit.

Hij draaide de set om en zorgde voor een 2-2 stand, wat luid werd toegejuicht door de ongeveer zes nog aanwezige fans: vooral lui die zo godvergeten dronken waren dat ze niet door hadden dat de laatste metro naar het centrum al lang vertrokken was, waarbij ze af en toe wat willekeurige kreten riepen. In die uiterst treurige ambiance maakte De Zwaan het dan af met 3-1 in de laatste set en dus is The Black Cobra alsnog door.

Jeffrey de Zwaan - Darin Young (Bron: PDC)
Jeffrey de Zwaan - Darin Young (Bron: PDC)