Dartster Sherrock schrijft historie op PDC-WK met winst op man

Dartster Fallon Sherrock heeft op het wereldkampioenschap van de PDC geschiedenis geschreven. De 25-jarige Engelse rekende in de eerste ronde in het Londense Alexandra Palace af met Ted Evetts en won zo als eerste vrouw ooit een wedstrijd op het PDC-WK.

Met een 106-finish in de tweede leg liet Sherrock al snel zien zich niet zomaar gewonnen te geven, hoewel Evetts set één won. Halverwege set twee begon Sherrock met twee 180's, waarna ze de leg won en met een 80-finish ook de set pakte. Daar kwam nog eens een 12-darter achteraan, maar met veel pijn en moeite vocht Evetts zich in de fraaie partij alsnog naar setwinst: 2-1.

Het was soms een beetje wisselvallig, maar al met al stond vooral Sherrock uitstekend te gooien: het leverde haar uiteindelijk zes 180's op, tegen de vier van Evetts, en met een 13-darter trok de Engelse de stand gelijk nadat Evetts zich naar de winst leek te spelen. In set vijf kwam Sherrock op 2-0 en vervolgens maakte ze het in haar eigen leg met dubbel-18 af: 3-2.

Ted Evetts - Fallon Sherrock (Bron: PDC)
Ted Evetts - Fallon Sherrock (Bron: PDC)

Damon Heta (AUS) - José de Sousa (POR) 3-0
Een echt koele kikker bleek Sousa niet te zijn. De Portugees kwam in set één op 2-1, maar zeg Heta langszij komen en de set pakken. In het tweede bedrijf kwam De Sousa op 2-1, maar hij zag Heta langszij komen en de set pakken. Set drie ging bijna even anders: De Sousa kwam op 2-1 en zag Heta langszij komen en de set - en dus de wedstrijd - pakken, 3-0.

Ritchie Edhouse (ENG) - Boris Koltsov (RUS) 3-1
Edhouse won de eerste twee sets met 3-1, waarna Koltsov een matige derde set pakte. In set vier ging het weer niet soepel allemaal, Edhouse liet tig kansen op de wedstrijd liggen, maar de Engelsman maakte het uiteindelijk wel af: 3-1.

Middag
De hele middagsessie was eigenlijk niet echt fantastisch, hoewel het soms nog wel een beetje spannend was. De langharige Engelsman Ryan Searle stuurde Robbie King met 3-2 terug naar Australië, Noel Malicdem uit de Filipijnen rekende met 3-0 af met een van de 38 broertjes R-J Rodriguez: Rowby-John in dit geval.

Zoran Lerchbacher had even hoop tegen de Pool Krzysztof Ratajski, maar daar bleef het bij voor de Oostenrijker, die de volgende drie sets verloor. Een EPISCHE middag voor de Filipijnen was mogelijk, maar Lourence Ilagan gaf zijn 2-0 voorsprong tegen Cristo Reyes weg en met twee simpele sets won de Spanjaard het alsnog.