Vuelta 2020: Start in Utrecht met aankomsten op Tourmalet en Angliru

In Madrid is dinsdagavond het parcours van de 75e Ronde van Spanje voorgesteld. Op vrijdag 14 augustus begint de Vuelta a España in Utrecht en eindigt op zondag 6 september zoals gebruikelijk in Madrid.

De Ronde van Spanje begint in Utrecht met een ploegentijdrit. Later volgen nog twee etappes in Nederland, waarna het peloton naar Spanje vertrekt. Vanwege de vliegreis is de eerste rustdag dan ook al op maandag.

In Spanje beginnen ze in het Baskenland waar direct aankomst boven op de bekende klim Alto de Arate, die ook vaak in de Ronde van het Baskenland zit. Later in de eerste week zijn er nog een aantal bergritten om de eerste week op zondag af te sluiten met een rit naar de Tourmalet.

Ook in de tweede week wordt er een met een bekende klim. Dan staat de de Angliru op het programma. Aan het begin van de derde week staat de enige individuele tijdrit op het programma. Een tijdrit van 33 kilometer met op het einde een lastige beklimming. De laatste week is relatief eenvoudig in vergelijking met de eerste twee weken, maar ook in de slotweek, met een uitstapje naar Portugal, staat op de voorlaatste dag een stevige bergrit op het programma met aankomst op de Alto de La Covatilla. De slotrit eindigt zoals gebruikelijk in Madrid en is er bekend wie de opvolger is van Primoz Roglic, die zijn titel niet zal verdedigen.