Kruijswijk kopman in Vuelta a EspaŮa

Wielrenner Steven Kruijswijk zal namens Team Jumbo-Visma als kopman van start gaan in de Vuelta a España van 2020. De nummer drie van de afgelopen Tour de France kijkt er naar uit en is ambitieus.

De drieweekse ronde start met een ploegentijdrit in Utrecht. Ook de twee daaropvolgende etappes vinden plaats in Nederland. Eerste een etappe van Den Bosch naar Utrecht en vervolgens een etappe rondom Breda.

“Ik zie het als een mooie kans om te proberen in de Vuelta op het podium te komen”, aldus Kruijswijk op de presentatie van de Vuelta in Madrid. “Elke grote ronde die in Nederland start, heeft toch wat extra’s voor ons als Nederlandse ploeg. Voor mij steken er twee etappes echt bovenuit. De etappe met de finish op de Tourmalet en op de Angliru. Dat zijn beklimmingen die ik allebei ken. Dat zijn wel ritten die mij goed liggen en op mijn lijf zijn geschreven. Dit zijn vaak de unieke ritten die in een grote ronde op het spel staan om iets te doen.”

De editie van dit jaar werd gewonnen door ploeggenoot Primoz Roglic. Met welke renners Kruijswijk dit succes probeert te herhalen wordt vrijdag bekendgemaakt op de teampresentatie.