ADO Den Haag zet technisch directeur Van As opzij

ADO Den Haag heeft technisch directeur Jeffrey van As per direct op non-actief gesteld. De club heeft laten weten dat zijn contract niet verlengd wordt, waarop is besloten om hem te te stellen van zijn werkzaamheden. ADO meldt verder dat Kees Jansma is teruggetreden als directieadviseur.

Van As lag al weken onder vuur bij de achterban. De supporters houden hem verantwoordelijk voor de belabberde prestaties van dit seizoen. ADO is terug te vinden op de tegenvallende zeventiende plaats op de ranglijst. "Met name door de gang van zaken in het huidige seizoen was er onvoldoende draagvlak bij de Raad van Commissarissen om het contract van Jeffrey te verlengen", reageert algemeen directeur Mohammed Hamdi op de clubwebsite.

"Daarna is hij vrijgesteld van werkzaamheden, zodat hij de tijd krijgt om zich te oriënteren op de toekomst, maar wij ook verder kunnen kijken met betrekking tot het technische beleid voor de langere termijn." Van As was sinds januari 2017 werkzaam als technisch directeur bij ADO.


Dinsdag liet Jansma aan de clubleiding weten dat hij niet langer actief wenst te zijn als adviseur van de directie. "Ik ben afgelopen zomer uit liefde voor ADO Den Haag ingestapt als directieadviseur. Ik heb getracht om de club te voorzien van goede adviezen, maar het échte gevoel dat deze terug te zien zijn in het beleid ontbreekt."

"Hoewel er sprake is van een verschil in inzicht en ik het erg jammer vind dat het zo gelopen is, zal ik altijd supporter blijven van deze mooie club", reageert Jansma.

Hamdi zegt het vertrek van Jansma te betreuren. "Maar respecteren zijn besluit", zo klinkt het. "Hoewel ook het vertrek van Kees zeer vervelend is, nemen we afscheid met een handdruk en hebben we tegen Kees gezegd dat hij hier altijd welkom zal zijn."