Daley Blind mist ook duels tegen Telstar en ADO

De medische staf heeft nog geen uitsluitsel kunnen geven over de situatie van Ajax-verdediger Daley Blind. De centrumverdediger ontbrak zondag in de wedstrijd tegen AZ, uit voorzorg wordt hij ook tijdens de laatste twee duels voor de winterstop aan de kant gehouden. 

Er waren veel vragen rond de afwezigheid van Blind, die doordeweeks tegen Valencia op onverklaarbare wijze naar de grond ging. Dinsdag was er geen tegenstander in de buurt toen Blind wankelend op het gras ging zitten, toen speelde de mandekker de wedstrijd wel uit. Vrijdag werd Blind onderzocht vanwege de duizeligheid. De komende dagen zal hij niet trainen en wordt hij verder onderzocht. Ajax en Blind wachten deze week de uitslagen af. Dit heeft de club zojuist laten weten op de clubwebsite. 

Na de wedstrijd tegen AZ vertelde Ten Hag al wat over de situatie van Blind, maar er is nog niet heel veel duidelijk. "Er zijn onderzoeken gaande en Daley staat onder toezicht van onze medische staf. Wat er precies met hem is weet ik niet, ik weet wel dat het niet iets heel ernstigs is", haalt Ten Hag de eerste zorgen weg. "Vrijdag heeft hij ook nog gewoon getraind", sluit Ten Hag af.