Uitslag AZ - Ajax

AZ heeft zijn eerste wedstrijd terug in het eigen stadion met een overwinning weten op te luisteren. De topper tegen Ajax werd met 1-0 gewonnen door een doelpunt vlak voor tijd van Boadu. Door de overwinning zijn de Alkmaarders qua punten op gelijke hoogte gekomen met de Amsterdammers.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Ajax. Veltman haalde uit, maar zag zijn schot in het zijnet belanden. Even daarna was het Svensson aan de andere kant die gevaarlijk voorzette, maar hij kon Boadu niet bereiken en de bal werd onderschept door de Amsterdammers. In het resterend deel van de wedstrijd waren er kleine kansen voor beide clubs maar gescoord werd er niet. Vlak voor rust had Ajax een grote kans op de 0-1. Van de Beek kreeg de bal van Huntelaar, maar de middenvelder schoof de bal naast.

AZ kwam feller uit de kleedkamer,maar Ajax begon weer beter in het spel te komen. Zo werd een uithaal van Ziyech vanaf 20 meter geblokt. Het bleef een nerveuze wedstrijd, met kansen over en weer al waren de Amsterdammers iets beter met het creëren ervan. Zo had Ajax een kans via Huntelaar. AZ-doelman Bizot liet de bal daarbij los, maar Wuytens werkte de bal vervolgens weg. Aan de andere kant stond diezelfde Wuytens na een hoekschop helemaal vrij, maar de Belg kon niet bij de wegdraaiende bal. Vlak voor tijd was het echter AZ dat, toch een beetje tegen de verwachting in, op voorsprong kwam. Het was Boadu die verantwoordelijk was voor de 1-0 door van dichtbij raak te koppen. En dit was ook de eindstand.

Midtsjo in duel met Mazraoui. (PRO SHOTS/Jasper Ruhe)
Midtsjo in duel met Mazraoui. (PRO SHOTS/Jasper Ruhe)

AZ

1 - 0

AFC Ajax

90' Boadu    
 
Gele kaart: Svensson, Clasie, Idrissi, (AZ), Ziyech, (AFC Ajax)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Bizot
Svensson
Clasie
Wuytens
Wijndal
Midtsjö
Stengs
Koopmeiners
De Wit
Boadu
Idrissi (Aboukhlal/90)
  Onana
Veltman
Schuurs
Martínez
Mazraoui (Traoré 90/3)
Álvarez
v.d.Beek
Marin (Tagliafico/83)
Ziyech
Huntelaar
Tadic