Worst en Van der Poel winnen Druivencross, hond op het parcours zorgt voor opmerkelijke beelden

Annemarie Worst en Mathieu van der Poel hebben zondag de Druivencross in het Belgische Overijse gewonnen. Tijdens de cross voor de mannen werden de veldrijders opgejaagd door een loslopende hond.

Worst nam na de start direct het initiatief in de wedstrijd. Bij het ingaan van de tweede ronde had ze een handvol seconden voorsprong op haar landgenote Lucinda Brand. Gedurende de wedstrijd werd het verschil groter. Na vijf ronden over het modderige parcours kwam Worst als winnares over de streep. Brand finishte op ruim een minuut als tweede. Op de derde plaats eindigde de Italiaanse Alice Maria Arzuffi.

Een dag na zijn eerste nederlaag in ruim een jaar tijd was alles weer zoals het was en boekte Van der Poel zijn tiende overwinning van het seizoen. De Belg Quinten Hermans en de Brit Tom Pidcock konden in de eerste helft van de wedstrijd tegenstand bieden aan Van der Poel maar daarna reed de regerend wereldkampioen solo naar de overwinning. Op de tweede plaats eindigde Pidcock, Hermans werd derde.

In de tweede ronde werd de wedstrijd even opgeschrikt door een loslopende hond. De jonge herder rende achter de veldrijders aan en zorgde voor opmerkelijke beelden, gelukkig raakte niemand gewond. Als snel werd de vandaal door de lokale politie ingerekend.

Uitslag vrouwen
1. Annemarie Worst (NED)
2. Lucinda Brand (NED)
3. Alice Maria Arzuffi (ITA)
4. Eva Lechner (ITA)
5. Blanka Vas Kata (HON)
6. Sanne Cant (BEL)
7. Christine Majerus (LUX)
8. Evie Richards (GBR)
9. Alicia Franck (BEL)
10. Ellen Van Loy (BEL)

Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Tom Pidcock (GBR)
3. Quinten Hermans (BEL)
4. Toon Aerts (BEL)
5. Tim Merlier (BEL)
6. Eli Iserbyt (BEL)
7. Wietse Bosmans (BEL)
8. Daan Soete (BEL)
9. Marcel Meisen (GER)
10. Tom Meeusen (BEL)