Uitslag FC Emmen - Sparta Rotterdam

Na vier wedstrijden met puntverlies heeft FC Emmen weer eens de volle winst gepakt. Op de Oude Meerdijk won Emmen met 2-0 van Sparta via twee benutte strafschoppen.

De eerste kans was voor Spartaan Halil Dervisoglu. Doelman Dennis Telgenkamp redde bekwaam. In de tegenaanval ging Marko Kolar na een duel met Jurgen Mattheij naar de grond, waarna scheidsrechter Edwin van de Graaf de bal op de strafschopstip legde. Sergio Peña benutte dat buitenkansje.

Tien minuten later was het weer raak.Emmen-verdediger Miguel Araujo kopte op de arm van Spartaan Ragnar Ache en opnieuw was het een penalty. Ditmaal scoorde Michael de Leeuw vanaf elf meter.

Emmen kwam in de tweede helft nooit in de problemen en was dichter bij de 3-0, maar wisten hun kansen niet te benutten. Door de zege stijgt FC Emmen naar de dertiende plaats, terwijl Sparta twee plaatsen hoger staat na zeventien wedstrijden.