Snowboarder Parrot pakt 1e World Cup-winst na kanker

Snowboarder Max Parrot heeft in het Chinese Beijing zijn zevende World Cup-zege te pakken, zijn vijfde op de big air. Het was de eerste World Cup-zege voor de 25-jarige Canadees sinds hij te horen kreeg dat hij kanker had.

Eerder dit jaar won Parrot kort na het beëindigen van zijn chemokuur al goud op de X-Games, nu was het in de World Cup ook raak. In de finale sprong hij met zijn eerste twee sprongen naar 186,00 punten, waarmee hij de Zweed Sven Thorgren nét klopte. De Amerikaan Chris Corning completeerde het podium, Niek van der Velden (15e) en Casper Wolf (40e) kwamen niet door de kwalificaties.

Max Parrot (Bron: YouTube)

Bij de vrouwen ging de winst naar de Japanse Miyabi Onitsuka, die in haar eerste twee sprongen bij elkaar tot 165,00 punten kwam. Olympisch kampioene Anna Gasser uit Oostenrijk bleef daar zeven punten vanaf, de Canadese Laurie Blouin maakte het podium vol. Cheryl Maas bleef met een veertiende plek hangen in de kwalificaties.

Miyabi Onitsuka (Bron: YouTube)

In het Amerikaanse Copper werd geboard in de halfpipe en bij de vrouwen was het de 30-jarige Spaanse veterane Queralt Castellet die daar haar vijfde zege pakte. Haar eerste run leverde 87,75 punten op en dat bleek genoeg om de Chinese Liu Jiayu en thuisfavoriete Maddie Mastro het nakijken te geven.

Queralt Castellet (Bron: YouTube)

Bij de mannen was de drievoudig regerend wereldkampioen Scotty James weer eens de beste. De Australiër scoorde 96,00 punten met een dijk van een eerste run en kon in zijn derde en laatste run relaxen; de zege was binnen. De Japanse tieners Yuto Totsuka en Ruka Hirano maakten het podium compleet.

Scotty James (Bron: YouTube)