FOK! Wat een weer: veel wind en buien

Een gebied met buien over de oostelijke helft van het land trekt oostwaarts. De buien kunnen vooral in de zuidelijke helft gepaard gaan met onweer, hagel en windstoten tot ca. 75 km/u. Langs de kust zijn vanochtend nog zware windstoten tot ongeveer 95 km/u mogelijk. De zuidwestelijke wind is meest matig, in de kustprovincies vrij krachtig, langs de kust hard tot stormachtig, 7-8 Bft.

Het buiengebied verlaat spoedig het oosten, waarna het van het westen uit opklaart en nog af en toe een bui voorkomt. In het begin van de middag leeft vooral in het westen en noorden van het land de buienactiviteit weer op, waarbij hagel en onweer mogelijk zijn. De middagtemperatuur ligt rond 8°C. De wind is zuidwestelijk en matig, in de kustgebieden (vrij) krachtig, en aan zee hard, 7 Bft.

Komende nacht kan in het uiterste noordwesten eerst nog een bui voorkomen. Verder is er alleen hoge bewolking en blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 5°C. De wind is zuid tot zuidwest, matig, aan de kust (vrij) krachtig.

Maandag overdag is er in eerste instantie alleen (dunne) hoge bewolking. In het begin van de middag wordt de bewolking van het zuiden uit dikker en kan daar wat lichte regen vallen. De regen breidt zich in loop van de middag noordwaarts uit. De middagtemperatuur ligt rond 9°C. De wind is zuidelijk, zwak tot matig, aan de kust eerst nog (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Een bekende van me is in Hawaï¯. Deze foto stuurde hij me donderdagmorgen.
Een bekende van me is in Hawaï. Deze foto stuurde hij me donderdagmorgen.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.