Dode bij schietpartij in Amstelveen

Bij een schietpartij bij sportschool Health City aan de Escapade in Amstelveen is vanmiddag een man doodgeschoten.

De schietpartij vond plaats rond 17.15 uur. De politie zoekt de daders, die mogelijk zijn weggereden in een zilveren Volkswagen Transporter met geblindeerde achterruiten. Via Burgernet wordt opgeroepen om de inzittenden niet zelf te benaderen.

Volgens misdaadjournalist Wouter Laumans was het slachtoffer net zijn kind in de auto aan het zetten. Het kind zou na de schietpartij de sportschool zijn ingerend.

Afzetting
Rond 19.00 uur renden bij het parkeerterrein meerdere nabestaanden door de afzetting. Onder andere een man en een vrouw renden onder het lint door. Zij schreeuwden het uit toen zij doorkregen dat het slachtoffer echt was overleden.

Kinderen van een nabijgelegen buitenschoolse opvang werden na de schietpartij enige tijd binnengehouden. Inmiddels zijn die kinderen door ouders opgehaald.

Autobrand
Een half uur na de schietpartij werd aan de Buitensingel in Duivendrecht een brandende auto ontdekt. De politie onderzoekt of er een link is tussen de schietpartij en het brandende voertuig. Het gebied rond de autobrand is afgezet.