Zwolse en Leidse basketballers thuis onderuit in Europa

De basketballers van de Zwolse Landstede Hammers en ZZ Leiden zijn de tweede ronde van de FIBA Europe Cup niet echt lekker begonnen. De Hammers verloren thuis van de Oekraïnse nummer twee Kyiv Basket, terwijl Leiden pijnlijk onderuit ging tegen de nummer elf van Turkije, Pinar Karsiyaka.

De Hammers gingen aanvankelijk prima mee met Kyiv, maar in het tweede kwart sloegen de Oekraïners hard toe (11-24). Een groot deel werd in het derde kwart weer goedgemaakt door de thuisploeg, maar in de slotfase bleken de bezoekers simpelweg een maatje te groot voor de Nederlands kampioen: 68-77, met 20 punten van Sherron Dorsey Walker.

Leiden had echt geen moment enige kans tegen de Turken, die na één kwart al een 17-31 voorsprong hadden en dat bij rust hadden uitgebreid naar 30-55. Het werd er met de minuut pijnlijker op en pas bij een 65-105 stand was het Beleg van Leiden voorbij en trokken de Turkse troepen huiswaarts.