Ferrari-topman sprak met Hamilton

Al enige tijd gaan de geruchten dat Lewis Hamilton graag nog eens voor Ferrari zou willen rijden in de Formule 1. Die geruchten zijn weer aangewakkerd nadat Ferrari-directeur Louis Camilleri verklaarde dat Hamilton en Ferrari-bestuursvoorzitter John Elkann een gesprek hebben gehad.

Hamilton is in het bezit van een contract voor 2020 en de Italiaanse renstal heeft voor volgend seizoen Sebastian Vettel en Charles Leclerc al gecontracteerd. Een mogelijke overstap zou dus op zijn vroegst in 2021 plaats kunnen vinden. Daarnaast wordt al enig tijd gespeculeerd over een mogelijk einde van het Mercedes-team. De Duitsers zouden wel als motorleverancier in de Formule 1 aanwezig willen blijven.

"Het is een publiek geheim dat Lewis in gesprek is geweest met onze voorzitter Elkann en we zijn oprecht trots dat een coureur van zijn statuur geïnteresseerd is in ons. We hebben echter een lang contract met Charles Leclerc en een aflopend contract met Sebastian Vettel. Het is voorbarig om nu al een besluit te nemen, maar het is duidelijk dat we onze opties afwegen", aldus Camilleri tegenover The Guardian.

Nadat er de nodige ophef was ontstaan over de uitspraak van Camilleri bagatelliseeerde de Italiaan de ontmoeting. "Het was duidelijk een sociale gebeurtenis, die enigszins buiten proporties is opgeblazen, maar het was een informeel. Ze hebben een aantal gemeenschappelijke vrienden", zo lezen we op formula1.com.

De Ferrari-directeur ging ook in op de geruchten dat Mercedes-teambaas Toto Wolff wordt gezien als toekomstig baas van de Formule 1. "Iedereen zou er ook tegen zijn als Binotto dat zou gaan doen, dus het is ook niet goed als Wolff dat gaat doen. We hebben nog het vetorecht en zullen dat gebruiken als het nodig is, maar dat is wel de noodrem in het uiterste geval", zo verklaarde hij lezen we op GPBlog.nl.

Ferrari-topman sprak met Hamilton (Pro Shots / Zuma Press)
Ferrari-topman sprak met Hamilton (Pro Shots / Zuma Press)