MDMA met straatwaarde van ongeveer 10 miljoen aangetroffen in huurbus

De politie heeft dinsdag 10 december op de A2 ter hoogte van Liempde in een huurbus 400 kilo MDMA-kristallen aangetroffen. De bestuurder van de bus, een 29-jarige Amsterdammer, is aangehouden. De verdovende middelen en de bus zijn in beslag genomen. De straatwaarde van de verdovende middelen bedraagt ongeveer 10 miljoen euro.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen de bus omstreeks 13.30 uur op de A2 ter hoogte van Best rijden in noordelijke richting. Om een controle uit te voeren gaven de agenten de bestuurder van de bus een volgteken. De bus volgde hen naar de parkeerplaats Ooiendonk bij Liempde. Tijdens de controle daar zagen de agenten door het achterraam van de bus een grote hoeveelheid dozen in de laadruimte liggen.

In een open doos lag een plastic zak met een lichtbruine substantie. Omdat de agenten het vermoeden kregen dat het hier mogelijk verdovende middelen betrof werd een nader onderzoek in gesteld. Bij het openen van de achterdeur van de laadruimte roken de agenten direct een sterke anijsgeur, een aanwijzing naar de mogelijke aanwezigheid van MDMA. Nader onderzoek wees uit dat in de bus in totaal 400 kilo MDMA-kristallen was opgeslagen.

In het daarop volgend onderzoek naar de herkomst van de verdovende middelen is in de nacht van woensdag op donderdag in samenwerking met een arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies (DSI) nog een huiszoeking geweest bij een ex-lid van de Hells Angels en tegenwoordig lid van de motorclub Bandidos. Daarbij is echter niets bijzonders aangetroffen.