WK handbal: Nederland verslaat Zuid-Korea, bereiken halve finales niet in eigen hand

De Nederlandse handbalvrouwen hebben woensdag op het WK handbal in Japan met 40-33 gewonnen van Zuid-Korea. Of Nederland door mag naar de halve finales is afhankelijk van de uitslag van het duel tussen Noorwegen en Duitsland.

In een wedstrijd met hoog tempo nam Nederland binnen tien minuten een 8-2 voorsprong. Het verschil was op een moment zelfs tien punten, maar halverwege de eerste helft kwamen de Zuid-Koreaanse vrouwen weer wat terug. Bij rust was de marge toch weer tien punten in het voordeel van Oranje: 28-18.

Na rust bleef Oranje uit de problemen maar was het spel te vaak slordig. Lois Abbingh was met elf doelpunten het meest doeltreffend aan Nederlandse zijde. Na zestig minuten spelen was de eindstand 40-33.

Doordat Servië en Denemarken met 26-26 gelijkspeelden is Nederland voor het bereiken van de halve finales afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd tussen Noorwegen en Duitsland. Bij winst voor één van beide landen speelt Oranje op vrijdag de halve finale tegen Rusland. Bij een gelijkspel kan het team van bondscoach Emmanuel Mayonnade de halve finales vergeten.