Wielerploeg Team Sunweb richt zich in 2020 vooral op voorjaar en sprints

Team Sunweb presenteerde dinsdag in Amsterdam de mannen- en vrouwenploeg voor komend seizoen. In 2020 slaat de Duits-Nederlandse wielerploeg een andere weg in.

Waar de vrouwenploeg van Sunweb kan spreken van een succesvol seizoen was het resultaat van de mannenploeg, onder andere door de zware blessures van Tom Dumoulin, Wilco Kelderman en Sam Oomen, ronduit teleurstellend. “Het seizoen 2019 is niet geworden wat we ervan verwacht hadden. Met de vrouwenploeg zijn we wel tweede van de wereld geworden”, vertelt teambaas Iwan Spekenbrink op de presentatie.

Door het vertrek van Tom Dumoulin slaat de ploeg een andere weg in en gaat zich meer toeleggen op de voorjaarsklassiekers en sprints. Nogmaals Spekenbrink: “We willen ons laten zien in de klassiekers. We willen succesvol zijn in de sprints en we willen de beste sprinttrein worden. In grote rondes hebben we nog steeds ambitie, maar het is niet realistisch om te verwachten dat we komend jaar daarin gaan winnen.”

Eén van de kopmannen van de ploeg is Michael Matthews. Het eerste doel van de Australiër is het voorjaar. In de grote rondes zijn Wilco Kelderman en Sam Oomen kopman. De 28-jarige Kelderman zal de Giro d'Italia rijden. Oomen richt zijn pijlen op de Tour de France.

2020 Team Sunweb mannen (Procyclingstats)
2020 Team Sunweb mannen (Procyclingstats)


2020 Team Sunweb vrouwen (Procyclingstats)
2020 Team Sunweb vrouwen (Procyclingstats)