NHL: Avalanche 'on fire', maar Flames net wat meer

De ijshockeyers van de Colorado Avalanche waren behoorlijk 'hot': de ploeg won zes wedstrijden op rij in de NHL. Uitgerekend thuis tegen de Calgary Flames werd die streak gedoofd, hoewel de bezoekers daar wel overtime voor nodig hadden.

Ryan Graves opende in de eerste periode de score voor de Avs, Derek Ryan trok de stand halverwege periode twee gelijk. Een halve minuut later zorgde Valeri Nichushkin voor 2-1, maar Matthew Tkachuk bracht de Flames weer langszij en na twaalf seconden in de derde periode was Andrew Mangiapane trefzeker: 2-3.

Michael Frolik vergrootte de voorsprong zelfs tot 2-4, maar Nathan MacKinnon tekende snel voor de aansluitingstreffer en halverwege de periode trok Joonas Donskoi de stand op aangeven van MacKinnon weer gelijk. In overtime ging het toch fout voor de thuisploeg: Sean Monahan maakte na ruim twee minuten de winnende.