Cruzeiro na 98 jaar gedegradeerd

In de Braziliaanse competitie is zondagavond de laatste speelronde van het seizoen gespeeld. Flamengo pakte de titel in het Campeonato Brasileiro, een titel die overigens al enkele weken binnen was voor de kersvers Copa Libertadores-kampioen.

Er werd nog wel volop gestreden tegen degradatie, onder meer door Cruzeiro. De club uit Belo Horizonte, kampioen in 2013 en 2014, kende een uiterst matig jaar en thuis tegen Palmeiras ging het fout: de ploeg verloor met 0-2 en degradeerde voor het eerst in haar 98-jarige bestaan naar de Serie B.

De fans waren daar natuurlijk niet echt gelukkig mee: er werd gereld, stoelen moesten eraan geloven en de politie trad met onder meer knuppels op tegen de knuppels die hun agressie niet in toom konden houden. De wedstrijd werd kort voor het einde dan maar gestaakt en Cruzeiro mag zich opmaken voor een niveau lager.

Dat geldt overigens ook voor Chapecoense, waarvan drie jaar geleden bijna de hele selectie om het leven kwam bij een vliegtuigongeluk op weg naar de finale van de Copa Sudamericana.