Schansspringer Kraft wint na flater Kobayashi

Schansspringer Stefan Kraft heeft de tweede World Cup-wedstrijd in het Russische Nizhny Tagil gewonnen. De Oostenrijker had daar wel wat hulp voor nodig: World Cup-kampioen Ryoyu Kobayashi sloeg een flinke flater in de tweede ronde.

Kobayashi sprong juist nog geweldig in de eerste, door wind geteisterde ronde. Alleen Kraft bleef een klein beetje in de buurt, nummer drie en World Cup-leider Daniel André Tande volgde al op grote afstand, met onder meer landgenoot Thomas Aasen Markeng in zijn kielzog.

Op de vijfde plek stond Killian Peier en de Zwitser maakte in de finaleronde veel indruk. Markeng en Tande haalden het niet, Kraft verzilverde zijn voorsprong op Peier en nam met groot verschil de leiding over. Kobayashi kon het vervolgens afmaken, maar ging zwaar de fout in en wist zijn podiumplek nog nét vast te houden. Peier mocht met plek twee voor het eerst het World Cup-podium betreden.

De vrouwen sprongen in het Noorse Lillehammer, waar Maren Lundby net als een dag eerder met afstand de beste was. Chiara Hölzl uit Oostenrijk pakte de tweede plek, net voor de ooit zo ontzettend dominante Japanse Sara Takanashi.