FOK! Wat een weer: even wat rustiger

Goeiedag!

De westcirculatie draait op volle toeren, maar morgen passeert er een rug van hogedruk. Dan is het even wat rustiger en droger. In de loop van de dag is het weer gedaan met de rust op nadering van een nieuwe depressie.

Zondagavond trokken er met name over de noordelijke helft enkele fikse buien over. Daar zaten volgens sommige vaak keiharde klappen onweer bij, en ook hagelde het fors. Er viel plaatselijk meer dan 10 mm.

Gisteren was de wind noordwestelijk en daarmee werden buien aangevoerd. Onweer kwam slechts heel lokaal voor. Tussendoor klaarde het even op. Inmiddels trekken de buien naar het zuidoosten toe weg en wordt het overal droog. Er stond een harde tot stormachtige wind, en in het zuidwesten zelfs even storm, 9 Bft.

Vannacht waren er brede opklaringen en koelde het af tot dicht bij het vriespunt en daardoor kon er plaatselijk een beetje gladheid ontstaan. Langs de kust blijft het zachter.

Vandaag is het dan overwegend droog en schijnt de zon geregeld. Pas in de loop van de middag neemt de bewolking weer toe. In de avond kan er dan wat regen gaan vallen. Nadat de wind eerst even wat rustiger aan heeft gedaan, wakkert hij weer flink aan om tegen de avond opnieuw hard tot stormachtig te worden. Hierbij zijn zware windstoten mogelijk tot 85 km/u. Tevens draait de wind van noordwest naar zuid-zuidwest.

Tot ziens.  

Meer weer op FOK!

Regenboog in Amsterdam (Foto: Interpretatie)
Regenboog in Amsterdam. (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.