Verdachten gaan onderuit en springen in de sloot

Afgelopen nacht werd er bij een telefoonwinkel aan het Edisonplein in Breda een snelkraak gepleegd. Twee vluchtende verdachten sprongen in de sloot om aan de politie te ontkomen. Tevergeefs, want beiden zijn aangehouden.

Bij de winkel werd er maandag 9 december rond 04.15 uur een alarm geactiveerd, nadat er met geweld een ruit werd vernield. Een getuige zag hierbij twee personen op een scooter wegrijden in de richting van winkelcentrum Hoge Vught. De agenten die direct naar de locatie reden, kwamen op de Edisonstraat twee mannen tegen die op een scooter zonder verlichting reden. Doordat de bestuurder zichtbaar van de politie schrok, gleden zij onderuit.

Beide mannen renden direct weg in de richting van het Liniepark. Hier probeerden zij zich in het water te verschuilen. Met behulp van een hondengeleider en zijn diensthond werden de verdachten uit het water gehaald en aangehouden. De hond heeft niet gebeten. De Tilburgers zitten vast voor verder onderzoek. Bij de scooter werd een tas met buit aangetroffen.