Skeletonner Jungk opent seizoen met winst dankzij 'choke' landgenoot

Skeletonner Axel Jungk is het nieuwe World Cup-seizoen begonnen met een overwinning. De Duitser was de beste in het Amerikaanse Lake Placid, waar de oorspronkelijk in Park City geplande eerste World Cup naartoe werd verhuisd.

In de eerste run was Jungk's landgenoot Felix Keisinger in pas zijn vijfde World Cup-wedstrijd nog verrassend de snelste. Jungk volgde op 0,06 seconden, terwijl de legendarische Let Martins Dukurs er met 0,08 seconden ook bovenop zat. De Russische startraket Alexander Tretiakov volgde op 0,11 seconden, maar de verrassing van run één was wellicht zijn 20-jarige landgenoot Evgeniy Rukosuev. De jonge Rus deed eerder alleen in januari 2017 drie keer mee in de World Cup en stond nu na één run op de vijfde plek.

Rukosuev kon het niet helemaal bolwerken en viel in de tweede run terug naar de negende stek, olympisch kampioen Yun Sung-bin uit Zuid-Korea - die aan zijn lange vlucht naar de VS een pijnlijke rug over had gehouden - steeg nog van de tiende naar de zevende plek. Tretiakov profiteerde van Rukosuev's wegvallen en steeg naar plek drie, Dukurs nam de leiding over en zag Jungk 0,12 seconden onder zijn tijd door duiken. Keisinger ging vervolgens onder druk flink de mist in en eindigde op 0,57 seconden van Jungk als vijfde, veteranen Dukurs en Tretiakov completeerden het podium.