Ook het snooker valt voor de oliedollars uit Saudi-Arabië

Saudi-Arabië krijgt volgend jaar in oktober een rankingtoernooi snooker op de kalender. Dat maakte World Snooker bekend. Snookerbaas Barry Hearn is heel blij dat hij een akkoord heeft voor de komende tien jaar.

De oliesjeiks in Saudi-Arabië trekken de portemonee. Het toernooi in Riyad zal een prijzenpot hebben van bijna drie miljoen euro. De winnaar strijkt 500.000 pond op, dat is evenveel als de wereldkampioen op het WK.

"Dit is een mijlpaal", verklaarde Barry Hearn. "Het voorbije decennium kende onze sport een enorme groei in Europa en Azië en nu zetten we ook in het Midden-Oosten voet aan de grond. Voor de snookerfans in Saudi-Arabië wordt dit een geweldige kans om hun helden in levende lijve aan het werk te zien."

"We verwelkomen snooker in het rijtje van internationale sporten in ons land. De voorbije maanden ontvingen we al motorsport, boks- en golfevents, tennis en ruitersport volgen weldra", klinkt het uit de mond van Minister van Sport prins Abdulaziz Bin Turki Al Faisal Al Saud.

Saudi-Arabië probeert met de organisatie van sportevenementen zijn stempel te drukken op de sportwereld. De snookerbond kreeg op sociale media al heel wat kritiek op de beslissing om ook te zwichten voor het geld van Saudi-Arabië, dat geen goeie naam heeft op het vlak van mensenrechten en vrouwenrechten.