Skir Ford stunt met eerste World Cup-zege voor eigen publiek

Alpineskiër Tommy Ford heeft in het Amerikaanse Beaver Creek uitgerekend voor eigen publiek voor een stunt gezorgd. De 30-jarige Amerikaan won er de reuzenslalom en boekte zo zijn eerste World Cup-zege ooit, waarbij het zelfs zijn eerste podiumplaats was - in oktober pakte hij met plek vier in Sölden zijn tot dan beste resultaat.

Met een bijna perfecte eerste run zette Ford al de snelste tijd neer, op korte afstand gevolgd door de Noren Leif Kristian Nestvold-Haugen (+0,20) en Henrik Kristoffersen (+0,23). De Amerikaanse veteraan Ted Ligety, vijf keer winnaar in Beaver Creek, volgde met 0,61 seconden op een goede vierde plek en ook de Sloveen Zan Kranjec en de Canadees Trevor Philp bleven nog binnen een seconde.

In run twee maakte Filip Zubcic indruk: de Kroaat steeg van de zeventiende naar de achtste plek. Philp verloor een plekje, Kranjec profiteerde van een mindere run van Ligety en werd vierde. Kristoffersen kon landgenoot Nestvold-Haugen passeren, maar op Ford stond geen maat: hij denderde nóg een keer bijna perfect naar beneden en verpulverde Kristoffersen's tijd met maar liefst 0,80 seconden, waardoor hij met twee Noren naast zich naar het podium mocht.