Eerste World Cup-zege skicrosser Mahler na spannende finale

Skicrosser Kristofor Mahler heeft zijn eerste World Cup-zege te pakken. In het Franse Val Thorens was de 24-jarige Canadees de beste in de tweede wedstrijd aldaar, nadat hij in de afgelopen jaren vooral veel geplaagd werd door blessures.

Mahler nam het in de finale op tegen de Zwitser Joos Berry en de Fransman Bastien Midol en Jean Frederic Chapuis. Naar die laatste is de piste vernoemd: Chapuis komt er vandaan en is drievoudig World Cup-kampioen, wereldkampioen en voormalig olympisch kampioen.

In de finale pakte Mahler gelijk al de leiding, maar Chapuis kwam er onderdoor en Berry werd uitgeschakeld: de Zwitser viel op zijn rug. Mahler nam al snel de leiding terug, ging vervolgens volle bak in de verdediging en wist de Fransen nét van het lijf te houden. Regerend World Cup-kampioen Midol werd tweede, voor Chapuis.

De mannenfinale (Bron: YouTube)

Bij de vrouwen was het Sandra Näslund die de beste start kende, maar de Zwitserse Fanny Smith nam de Zweedse al snel te grazen en sloeg zelfs een gaatje. Näslund probeerde uit alle macht een aanval te plaatsen, maar dat lukte niet en ze moest genoegen nemen met plek twee. World Cup-rookie Courtney Hoffos klopte haar Canadese landgenote India Sherret in de strijd om plek drie.

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)