Uitslag RKC - Heerenveen

sc Heerenveen heeft de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk gewonnen. De Waalwijkers leken een punt te pakken nadat Stijn Spierings een kwartier voor tijd met een prachtige treffer de gelijkmaker maakte, maar in de laatste tien minuten wist sc Heerenveen alsnog de verdiende winst te pakken.'

sc Heerenveen kreeg de beste kansen tegen RKC. De 0-1 van Rodney Kongolo was dan ook meer dan terecht, want daarvoor had Heerenveen al wat kansen laten liggen op de openingstreffer.

In de tweede helft was de 0-2 dichterbij dan de gelijkmaker, maar via een prachtig afstandsschot van Spierings werd het toch gelijk. Vlak na de gelijkmaker van Spierings kreeg Maatsen de grote kans om RKC op voorsprong te zetten, maar zijn inzet ging tegen de lat aan.

In de laatste tien minuten pakte Heerenveen toch de verdiende zege. Jens Odgaard maakte de 1-2, al leek daar wel sprake van buitenspel. De VAR bekeek het doelpunt maar kon niet duidelijk zeggen dat de scheidsrechter ongelijk had, waardoor het doelpunt werd goedgekeurd. In de extra tijd liep Heerenveen nog uit naar een 1-3 voorsprong via invaller Anders Dreyer.

Door de winst stijgt Heerenveen naar de vijfde plaats in de eredivisie. RKC blijft op de laatste plaats staan op vier punten van de voorlaatste ADO Den Haag.

RKC Waalwijk

1 - 3

sc Heerenveen

75' Spierings    26' Kongolo