Worst en Aerts winnen in het zand van Zonhoven

De vijfde ronde van de Superprestige in het Belgische Zonhoven is gewonnen door Annemarie Worst en Toon Aerts. Veldrijdster Worst versloeg in de sprint haar landgenote Ceylin del Carmen Alvarado. In de wedstrijd voor de mannen kwam Aerts solo over de finish. Mathieu Van der Poel stond niet aan de start, de wereldkampioen verkoos dit weekend een trainingsstage in Spanje.

Van een kopgroep van vijf rensters met Worst, Alvarado, Yara Kastelijn, Inge van der Heijden en de Italiaanse Maria Alicia Arzuffi bleven in de laatste ronde alleen Worst en Alvarado over. In de sprint op de finishstrook bleek Worst nipt de sterkste te zijn. Kastelijn finishte op een kleine tien seconden als derde.

Aerts ging met een klein voorsprong op Laurens Sweeck de laatst ronde in. Bij de befaamde kuil van Zonhoven ging Sweeck onderuit en was de strijd in het voordeel van Aerts beslist. Voor de regerend Belgisch kampioen was dit zijn tweede zege van het seizoen. Ondanks de duikeling in het mulle zand werd Sweeck tweede. Eli Iserbyt eindigde op de derde plaats.

Uitslag vrouwen
1. Annemarie Worst (NED)
2. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
3. Yara Kastelijn (NED)
4. Alice Maria Arzuffi (ITA)
5. Inge van der Heijden (NED)
6. Sanne Cant (BEL)
7. Shirin van Anrooij (NED)
8. Manon Bakker (NED)
9. Laura Verdonschot (BEL)
10. Ellen van Loy (BEL)

Uitslag mannen
1. Toon Aerts (BEL)
2. Laurens Sweeck (BEL)
3. Eli Iserbyt (BEL)
4. Quinten Hermans (BEL)
5. Lars van der Haar (NED)
6. Corné van Kessel (NED)
7. Tom Pidcock (GBR)
8. Jens Adams (BEL)
9. David van der Poel (NED)
10. Marcel Meisen (DUI)