Slechtste prestatie ooit rugby sevensploeg Fiji, Zuid-Afrika imponeert

De rugbyers van Fiji hebben hun slechtste prestatie ooit neergezet in de Seven's World Series. De ploeg kwam tijdens het openingstoernooi van het seizoen, in Dubai, voor het eerst in de 21-jarige geschiedenis van de World Series níet tot de kwartfinales.

In de finale nam Nieuw-Zeeland, dat de halve finale met 19-12 van Engeland won, het op tegen de Zuid-Afrikanen, die Samoa met 38-7 overtuigend aan de kant hadden gezet. De eerste helft van de finale was eigenlijk één lange Zuid-Afrikaanse aanval, waarbij Scott Curry een try met een briljante verdedigende move wist te voorkomen...tot de Zuid-Afrikanen er tóch doorheen kwamen: Siviwe Soyizwapi scoorde de eerste try.

Na rust gingen de Zuid-Afrikanen gewoon door met volle bak aanvallen en dat leverde na twee minuten een try van Chris Dry op. Met een minuut te gaan kon Nieuw-Zeeland eindelijk eens aanvallen, maar al binnen de kortste keren lieten ze de bal vallen. Seabelo Senatla was er als de kippen bij, wipte de bal zijn handen in en als Senatla op stoom is kan de rest het vergeten: met een bloedsnelle run werkte hij zich naar de andere kant en besliste hij het duel, 15-0.

Hoogtepunten van de finale (Bron: YouTube)