Handbalsters verliezen van Duitsland op WK

Nederland heeft in de eerste wedstrijd van de hoofdronde op het WK handbal in Japan verloren van Duitsland. De Duitse vrouwen waren met 23-25 te sterk. Ondanks de nederlaag heeft Oranje nog goede vooruitzichten op het bereiken van de halve finales.

Het Nederlandse team van bondscoach Emmanuel Mayonnade begon slordig aan de wedstrijd en keek al snel tegen een 1-4 achterstand aan. Na de openingsfase kwam Oranje beter in haar spel en maakte de achterstand goed. Vlak voor rust nam Nederland een voorsprong van drie punten maar de Duitsers kwamen in de slotseconden terug tot op een punt: 12-11.

Na rust was Duitsland, dat gecoacht wordt door de Nederlander Henk Groener die tussen 2009 en 2016 bondscoach van de Nederlandse vrouwen was, de bovenliggende partij. Mede dankzij de ijzersterke Duitse keepster wist Nederland in het eerste kwartier maar vier keer te scoren. Duitsland bleef scoren en liep uit naar 17-22. In de slotfase kwam Oranje terug tot op twee punten maar Duitsland gaf de wedstrijd niet meer uit handen.

Door het verlies lost Duitsland Nederland af als koploper in de groep. Omdat punten uit de eerdere groepsfase meegenomen zijn naar de hoofdronde heeft Nederland nog steeds goede kansen op de halve finales. Nederland speelt maandagochtend om 10.00 uur tegen Denemarken. Op woensdag volgt de slotwedstrijd tegen Zuid-Korea.

Stand hoofdgroep I
Duitsland 3- 5
Nederland 3- 4
Noorwegen 2- 2
Servië 3- 2
Zuid-Korea 3- 2
Denemarken 2- 1