182 keer is scheepsrecht voor skiester Marsaglia

In het Canadese Lake Louise hebben de alpineskiesters hun tweede afdaling van het seizoen afgewerkt. Een dag na de eerste afdaling aldaar stond er nog één op het programma, dit keer vanaf de top - vrijdag werd het parcours wegens hevige sneeuwval wat ingekort.

Het was de olympisch super-G-kampioene en de verrassende winnares van vrijdag die als eerste een zeer snelle tijd noteerde: Ester Ledecka. De Tsjechische zag de één na de ander falen, maar de Oostenrijkse Nicole Schmidhofer dook dan toch 0,45 seconden onder haar tijd door.

Slalomkoningin Mikaela Shiffrin was vervolgens nog eens sneller, maar de Amerikaanse moest het in het laatste stuk wat laten gaan en op 0,13 tellen van Schmidhofer pakte ze de tweede plek. Daar leek het lang bij te blijven, tot Ledecka's podiumplek toch nog in duigen viel.

Nadat de jonge Noorse Kajsa Lie Vickhoff snel onderweg was en helaas onderuit ging, mocht Francesca Marsaglia als 22e naar beneden. De 32-jarige Italiaanse was snel en was 0,02 seconden sneller dan Ledecka, wat haar de derde plek opleverde: in haar 182e World Cup-wedstrijd pakte ze zo eindelijk haar eerste podiumplek.