Uitslag PSV - Fortuna Sittard

PSV beleefde een makkelijke avond tegen Fortuna Sittard. De ploeg van trainer Mark van Bommel won met 5-0. Afellay mocht vlak voor tijd invallen en maakte daarmee zijn rentree in het eerste van PSV.

Ritsu Doan viert zijn openingstreffer tegen Fortuna Sittard (Pro Shots / Marcel van Dorst)

Op aangeven van Bergwijn opende Doan in de achtste minuut de score met een kopbal. Bergwijn was vervolgens ook betrokken bij de 2-0 van Malen. Voor rust maakte diezelfde Bergwijn via een strafschop het derde Eindhovense doelpunt.

Na een overtreding op Malen kreeg PSV vlak na rust opnieuw een strafschop. Via deze strafschop bracht Ihattaren de thuisclub op 4-0. Kort voor het einde van de wedstrijd mocht Afellay invallen. Voor de 33-jarige middenvelder waren dit na bijna twee jaar de eerste minuten in een officiële wedstrijd. Gakpo bepaalde de eindstand op 5-0.