Vier uit vier in World Cup noordse combinatie voor Riiber

In het Noorse Lillehammer heeft Jarl Magnus Riiber zijn zegereeks op de noordse combinatie voortgezet. Het seizoen is vier wedstrijden oud en inmiddels heeft de regerend World Cup-kampioen evenzoveel zeges binnen.

Twee jonge Noren waren vorige week al de besten in het schansspringen en nu was dat niet anders: Riiber (22) en rookie Jens Luraas Oftebro (19) haalden weer flink uit. Riiber pakte dertig seconden voorsprong op Oftebro, die op zijn beurt 39 seconden vóór nummer drie Martin Fritz uit Oostenrijk mocht beginnen aan de tien kilometer langlaufen. Fritz' landgenoot Franz-Josef Rehrl volgde tien seconden na hem en pas twintig seconden na Rehrl kwamen Joergen Graabak (Noorwegen), de rappe Duitser Vinzenz Geiger en de niet zo rappe Japanner Yoshito Watabe.

Fabian Riessle (Duitsland) en Samuel Costa (Italië) moesten een paar seconden dichten op de mannen voor ze en dat lukte: na drie kilometer waren ze samen met onder meer Geiger aangesloten bij Fritz en Rehrl, maar ze hadden nog wel bijna anderhalve minuut achterstand op de eenzame Riiber. Halverwege kwamen ze wel iets dichter in de buurt van Oftebro, maar ook dat gat was met nog vier kilometer te gaan nog ongeveer een halve minuut. De anderhalve minuut achter Oftebro gestartte Fin Ilkka Herola nam de leiding over in de achtervolgende groep en met anderhalve kilometer te gaan was de aansluiting met de jonge Noor bijna een feit.

Riiber kon ondertussen onbedreigd naar zijn vierde zege in vier wedstrijden skiën, Oftebro kon het nét niet bolwerken en moest in de sprint het hoofd buigen: hij werd vijfde. Landgenoot Graabak sprintte tegen Riessle en Geiger en klopte de twee Duitsers, terwijl Riessle zijn landgenoot nipt versloeg en zo het podium completeerde.

Riiber blijft ongeslagen (Bron: YouTube)