Heerlijke skicrossfinales openen World Cup-seizoen

In het Franse Val Thorens is ook voor de skicrossers het World Cup-seizoen van start gegaan. Vrijdag stonden de eerste wedstrijden op het programma, zaterdagochtend is het vanaf 10.00 uur ook weer feest op de piste.

De mannenfinale werd een ouderwets lekkere strijd. De Zwitser Ryan Regez pakte de leiding, terwijl om plek twee gevochten werd door de Canadees Kevin Drury en de Fransman Jean Frederic Chapuis, naar wie de piste vernoemd is. De tweede Fransman, Youri Duplessis Kergomard, wachtte af en zag zijn kans niet veel later schoon.

Drury viel Regez aan bij een sprong, waardoor Duplessis binnendoor kon komen. Heel even lag hij op kop, maar Drury kwam er weer langs en won voor Duplessis, die in zijn tien eerdere World Cup-starts nog nooit de top-30 bereikte. Regez completeerde het podium, Chapuis greep er voor eigen publiek net naast.

De mannenfinale (Bron: YouTube)

Bij de vrouwen nam de Zweedse Sandra Näslund het op tegen de Canadese wereld- en voormalig olympisch kampioene Marielle Thompson en diens landgenotes India Sherret en Courtney Hoffos. Thompson pakte aanvankelijk de leiding, maar Sherret dook er onderdoor en Näslund schoof op naar de tweede plek.

De Zweedse ging in de negative turn heel diep de bocht in voorbij Sherret, waardoor Hoffos kon profiteren en de tweede plek pakte. Ze kwam tekort voor de winst, want die ging naar Näslund, voor Hoffos, die dus in pas haar derde World Cup al het podium haalde. Sherret werd derde, Thompson moest zich gewonnen geven in het geweld.

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)