Weer veel nieuwe games voor Xbox Game Pass in december

Tijdens X019 vorige maand waren er flink wat games aangekondigd voor Xbox Game Pass, maar vandaag kondigt Microsoft nog enkele andere titels aan voor het programma.

Laten we echter met het slechte nieuws beginnen: vier titels gaan 13 december Xbox Game Pass verlaten. Ashen, Life is Strange, Life is Strange: Before the Storm en Pro Evolution Soccer 2019 zullen vanaf die datum niet meer speelbaar zijn via Xbox Game Pass. Er is echter ook goed nieuws voor enkele van deze titels te melden.

Dan naar de toevoegingen: eerder deze week was Halo: Reach al volledig speelbaar gemaakt in Halo: The Master Chief Collection. Xbox Game Pass-leden krijgen deze DLC zonder extra kosten. In de remaster kan je van de campaign, multiplayer en Firefight genieten in 4k-resolutie met 60fps.

Vanaf 5 december, vandaag dus, zijn My Friend Pedro en Naruto to Boruto: Shinobi Striker ook speelbaar via Xbox Game Pass. De dag daarop komen Demon's Tilt en Wandersong daar nog bij, twee gloednieuwe games die op de dag van release dus naar de service komen. 12 december komt echter de grootste batch aan games, met daarin The Division, Overcooked 2 en het tevens gloednieuwe Pathologic 2. En PES 2019 mag dan wel van de service verdwijnen, daar komt echter iets beters voor terug: PES 2020 is ook binnenkort speelbaar via Xbox Game Pass. Ook Life is Strange 2 blijft support krijgen, recentelijk is de vierde aflevering van de game aan de service toegevoegd.

Daarmee weten we dus de games voor de eerste helft van december, maar Microsoft houdt nog wat achter de hand voor de tweede helft van de maand. Eén titel weten we wel alvast zeker, The Witcher 3: Wild Hunt zal vanaf 19 december speelbaar zijn bij Xbox Game Pass.